Du er her: Start-åbningsside - Parterapi

Parterapi:

Jeg er certificeret parterapeut i EFT. Uddannet hos Jette Simon. I EFT arbejder man med hvordan gamle tilknytningsmønstre udviklet i barmdommen ubevidst gentages i parforholdet. Disse er ofte skyld i et pars problemer og kan udvikle sig til konflikter, så det bliver svært at være et team.

Nogle gange bliver man nærmest fjender - parterne kommer til, ofte på skift - at skubbe hinanden væk i stedet for at skabe en støttende og kærlig nærhed med en tryg atmosfære, hvor hele familien trives. Det kan være reaktioner som vrede og utilfredshed eller tilbagetrukkethed og tavshed, hvor begge parter efterlades sårede og frustrerede. Nogle gange kan det være svært at finde tilbage til trygheden i forholdet igen, hvilket påvirker den enkeltes velbefindende i verden. Parret ender ofte med at give sig selv eller den anden skylden for disse ulykkelige kendsgerninger men faktisk er ingen af parterne ansvarlige for denne ulykkelige "dans". De er fanget i et mønster, hvor tilknytningen imellem dem er blevet utryg på baggrund af gamle erfaringer omkring tætte forhold, de begge har med. I stedet for at række ud imod hinanden og søge hjælp og støtte på en kærlig måde er de fanget i et mønster, hvor uudtalt frygt og umødte behov, ofte ubevidste, er drivkraften. Derfor er det ofte umuligt at bryde denne onde cirkel selv - Det er ofte her, parret er, når de søger professionel hjælp.

Forskning viser, at emotionsfokuseret parterapi (EFT) er meget effektiv til at hjælpe parret ud af disse destruktive og ulykkelige gentagelser. Det er klart, at jo før I søger hjælp, jo lettere er det at bryde mønstret.

I EFT hjælpes I til at forstå hvordan I bevæger jer ind i konflikterne via jeres tilknytningsmønstre. I og jeg identificerer disse og der bliver sat ord på. I får hjælp til at identificere og håndtere de svære følelser, som skaber de ulykkelige situationer. I bliver i stand til at række ud imod hinanden, så forholdet bliver tryggere, tættere og mere tilfredsstillende.

For at terapien skal hjælpe, skal I være indstillet på at se på jer selv. Jeg vil på en nænsom måde "tage jer begge i hånden" og hjælpe jer igennem processen. Målet er, at I når til et sted, hvor I ved "Min partner er der for mig, når jeg har brug for det - som en sikker havn".

Parterapien vil ikke blot gøre forholdet bedre. Begge parter og ikke mindst børnene, hvis der er børn,vil blive gladere og mere tilfredse i livet. Og du vil opdage, at "man forelsker sig aldrig i den forkerte" (Jytte Vikkelsø). Der er en dybere mening i mønstret.

Efter jeg har set jer sammen 1 eller 2 gange vil jeg have en samtale alene med hver af jer for at høre om jeres individuelle erfaringer med tilknytning.


1 konsultation i parterapi varer 80 min. og koster 2600 kr.
Individuel terapi koster 1350 kr. og varer 45 minutter.